cukrászruha

A cukrászruházatról dióhéjban

Valamennyi területen, ami érinti az élelmiszeripart, minden körülményt szigorú szabályok szerint kell alakítani, így ez alól a cukrászat sem kivétel. A berendezések és alkalmazott eszközök mellett a munkaruházatnak is eleget kell tennie az előírásoknak. A cukrászruha biztosítása, valamint tisztítása alapvetően a munkáltató felelőssége, de bizonyos esetekben ettől el lehet térni, ezért az alábbiakban összefoglaljuk, mire érdemes figyelni.

cukrászruházat több funkciót lát el, hiszen eleget tesz a higiéniai feltételeknek, valamint védi a munkavállalót, illetve annak saját ruháját. Az egész napos munkavégzés maximális kényelmet igényel a cukrászruha terén, míg a hatékony feladatvégzéshez praktikus megoldásokra is szükség van, legyen szó kötényről, kabátról vagy sapkáról. A prémium alapanyagokból készített ruhadarabok strapabírók, és ellenállók maradnak intenzív igénybevétel mellett is, ugyanakkor jól szellőznek. A kérdés csak az, hogyan lehet hosszú távon megőrizni a cukrászruházat kiváló minőségét?

A ruhadarabok élettartamának növelése, valamint az élelmiszerbiztonsági előírások betartása érdekében a cukrászruházat tisztítását szigorú szabályok szerint kell végezni. Gondos tisztítással eltávolíthatóak a legmakacsabb szennyeződések is, a hangsúly azonban a fertőtlenítésen van, hiszen biztosítani kell a ruhák kórokozómentességét. A mosást 85 oC feletti hőmérsékleten vagy speciális tisztítószerrel kell végezni, ezt követően fertőtlenítőszerbe kell áztatni a ruhadarabokat, majd alaposan átvasalni, végezetül egy zárt műanyag zacskóba helyezni azokat.

Segítségre lenne szükséged az ideális cukrászruha kiválasztásában? Megbízható, praktikusan kialakított és stílusos ruhadarabokat keresel? Professzionális munkaruházatért keresd bátran www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalunkat! Nálunk minden ruhát és kiegészítőt megtalálhatsz, amire szükséged lehet, és igény esetén szívesen segítünk a választásban is. Nézz körül nálunk, és ha kérdésed van, fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz elérhetőségeink egyikén, a +36-1-260-3950-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!